© Jaume Olivet
Taller del Drac Petit - Octubre de 2014
La creació de l'Aquilino

CONTINGUT:

- Galeria 16/10/2014: Omplint els motllos.
- Galeria 20/10/2014: Obrint els motllos.
- Galeria 28/10/2014: Pintant la figura.
- Galeria 04/11/2014: En Jordi i l'Aquilino.

El passat 10 de novembre de 2014 la Colla Gegantera del Poble-Sec va incorporar un nou membre a la seva família. És un nan que es diu Aquilino i representa un escura-xemeneies d'una de les fàbriques més emblemàtiques del barri, la Canadenca. La figura es va presentar en el decurs de la mostra de cultura popular del districte de Sants-Montjuïc - Fes-te al carrer-.
La colla va explicar que s'han animat a crear un nan perquè és una figura que no tenien i d'aquesta manera podrà ser portat pels membres més joves.

Un projecte que va cobrar vida al Taller Drac Petit durant el mes d'octubre de les mans d'en Jordi Grau.


© Jaume Olivet

Galeria 16/10/2014: Omplint els motllos.
Tornar a l'inici


L'Aquilino pesa 10 quilos i fa 134 centímetres d'alçada, bé això també dependrà del portador :-). Té la particularitat de tenir dues cares, igual que els gegants Vells del Poble-sec, per una banda és un escura-xemeneies rodanxó de posat divertit i per l'altra representa una personificació del fum de la central elèctrica.

© Jaume Olivet

Com ja sabeu ha estat confeccionat per Jordi Grau al Taller del Drac Petit, de Terrassa, la nostra estimada ciutat, a partir d'un disseny de Xantal Grau.

www.xantalgrau.cat


Porto un any i mig visitant en Jordi al seu Taller del Drac Petit i encara no havia pogut veure el moment de trencar el motllo i veure com és la figura de cartró recent sortida del motllo.

© Jaume Olivet
Galeria 20/10/2014: Obrint els motllos.
Tornar a l'inici


Vuit dies després torno al Taller i em trobo a l'Aquilino practicament acabat, Només manquen quatre detalls de pintura. Aquesta figura en té el cor robat.© Jaume Olivet

Galeria 28/10/2014: Pintant la figura.
Tornar a l'inici


La darrera galeria de la ceació d'en Aquilino l'escura-xemeneies de Poble-sec. Es veu que ha estat escurant alguna xemeneia perquè està força brut, la cara, les mans, les ungles.


© Jaume Olivet

Galeria 28/10/2014: En Jordi i l'Aquilino.
Tornar a l'inici


Si vols pot veure:
- Apartat: Taller Drac Petit.Pots signar al: Llibre de visites.

© Jaume Olivet