© Jaume Olivet
Del 4 al 22 de març de 2015

© Jaume Olivet

34è Festival de Jazz de Terrassa.


© Jaume Olivet

CONTINGUT:



- 06/03/2015 - Concert: George Cables & Javier Colina a la Nova Jazz Cava.
- 07/03/2015 - Concert: Gramophone AllStars Big Band a la Plaça Vella.
- 07/03/2015 - Concert: Luka inauguració exposició a l'Espai G d'Art.
- 08/03/2015 - Concert: Smack Dab a la Plaça Catalunya.
- 08/03/2015 - Concert: Jordi Rabascall 12to12 Quartet.
- 10/03/2015 - Concert: Jamsession amb Mario Rossy al Cafè de l'Aula.
- 14/03/2015 - Concert: Oriol Glez Trio & J.M.Farras a la Granja Catalana.
- 14/03/2015 - Concert: Ernesto Aurignac Orquesta a la Nova Jazz Cava.
- 15/03/2015 - Concert: La Locomotora Negra al Picnic Jazz.
- 15/03/2015 - Concert: Scott Hamilton & Toni Solà Quinttet al Picnic Jazz.
- 15/03/2015 - Concert: Carles Benavent Un, dos, Tres - Col·laboració d'en Jaume Jové
- 15/03/2015 - Concert: BCN Big Blues Band - Col·laboració d'en Jaume Jové
- 15/03/2015 - Concert: BCN Big Blues Band amb Dani Nel·lo & Agustí Burriel.
- 15/03/2015 - Concert: BCN Big Blues Band amb Dani Nel·lo & Agustí Burriel.
- 17/03/2015 - Concert: Jamsession amb Josep M.Farràs 1 al Cafè de l'Aula.
- 17/03/2015 - Concert: Jamsession amb Josep M.Farràs 2 al Cafè de l'Aula.
- 21/03/2015 - Concert: Janine Johnson a la Nova Jazz Cava.
- 22/03/2015 - Concert: Luna Cohen a la Plaça Catalunya.

- Especial Lindy Hop al Picnic: Anar.
- 15/03/2015 - Jazz Picnic: Lindy Hop - Carol i Jordi.
- 15/03/2015 - Jazz Picnic: Lindy Hop - En Marc Galí.
- 15/03/2015 - Jazz Picnic: Lindy Hop - La Marta Balaguer.

- Exposició: Un Cafè amb Jazz, Festival 2014.
- Exposició: Jam Session Festival 2015.
- Revistes: TERRASSA - La meva ciutat.
- Varis: Els músics.







© Jaume Olivet

Nova Jazz Cava - Divendres 6 de març de 2015.
George Cables & Jovier Colina.

El pianista novaiorquès George Cables (NYC, 1944) i el contrabaixista navarrès Javier Colina són dos vells coneguts que es tornen a reunir sobre un escenari. A proposta del Festival, aquests dos jazzmans de referència uneixen forces per regalar-nos un repertori de caire intimista en el qual aniran combinant temes clàssics del jazz amb composicions de collita pròpia. Cables, que viatjarà en exclusiva des de l'altra banda de l'oceà per a aquesta actuació, s'ha forjat una carrera de sideman de luxe acompanyant tòtems com Sonny Rollins, Art Pepper, Freddie Hubbard, Woody Shaw o Bobby Hutcherson entre molts altres. El seu estil modern i imaginatiu dialogarà aquesta vegada amb l'elegància amb tocs llatins de Javier Colina, especialista també en el format nuclear de duo amb projectes tan reeixits com els desenvolupats al costat de Bebo Valdés —Bebo Valdés & Javier Clina. Live at the Village Vanguard (Sony BMC, 2007), Tete Montoliu —Tete Montoliu & Javier Colina 1995 (Contrabaix, 2007)—, Albert Bover o Jerry González.

© Jaume Olivet

Galeria: George Cables & Javier Colina.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Plaça Vella - Dissabte 7 de març de 2015.
Judit Neddermann - Genís Bou - Lluc Casares - Pau vidal - Pere Miró - Pep Garau - Andrés Tosti - Pep Tarradas - Albert Costa - Sidru Palmada - Adrià Plana - Eloi Escudé - Vic Moliner - Aleix Bou - Jordi Rodríguez .

Jazzmaica (Bankrobber, 2014) representa l’aposta més ambiciosa en la trajectòria de The Gramophone Allstars, una formació amb sis anys de vida que representa un punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans. El grup, ampliat ara fins al format de big band, explora i reescriu el camí recorregut dècades enrere pels músics de l’illa caribenya en descobrir gràcies a les emissores nord-americanes els hits del soul, el funk o el rhythm & blues. La matèria primera són clàssics de Stevie Wonder, Sam Cooke o Ray Charles, al costat d’altres referents potser menys reivindicats com The Winstons, Jackson Sisters o Smokey Robinson. La banda, sota la direcció musical de Genís Bou, compta en el seu line-up amb alguns dels joves talents més sol·licitats de l’escena jazzística catalana com Judit Neddermann, Lluc Casares, Vic Moliner o Adrià Plana.

© Jaume Olivet

Galeria: Gramophone AllStars Big Band.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Luka - Espai G d'Art - Dissabte 7 de març de 2015.
Juliane Heinemann - Marc Cuevas .

Concert de l'inauguració de l'esposició Jazz 15: Jazzuela/Volumen2 - Jazzmaica a l'Espai G d'Art, amb obres de Elenio Pico, Rafa Castañer, Clara Vidal, Gloria Cañado, Núria Ruano, Pilar Moll, Isabel Chiva, Carmen Molina, Rosa Mengual, Eva Villavedra, Dolors Manrubia, Andrea Turbobarbiero, Vicenc Casanova, Gala Serrano, MAria Esteve, Luciano Charytoniuk i Sol Vidal.

© Jaume Olivet

Galeria: Concert de Luka.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Plaça Catalunya - Diumenge 8 de març de 2015.
Oriol Vallès - Joan Casares - Lluc Casares
Joël Gonzàlez - Pau Sala

Smack Dab és un projecte en format quintet liderat pels joveníssims Oriol Vallès a la trompeta i Joan Casares a la bateria amb la idea de combinar qualsevol gènere que tingui el groove com a element d'unió. El so del quintet combina les arrels de la música del jazz més tradicional, així com del modern, amb influències tant de Charlie Parker, Jazz Messengers, John Coltrane i Miles Davis. El producte final és una música sofisticada i molt propensa a la improvisació que no renuncia al component ballable que sempre s'ha vinculat a l’esperit de la tradició afroamericana. Tot plegat amb l'afegit de veure en acció el futur de l'escena jazzística catalana.

© Jaume Olivet

Galeria: Smack Dab a la Plaça Catalunya.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Retaurant - Damunt un cel de fil
Diumenge 8 de març de 2015.
Jordi Rabascall 12to12 Quartet presenta - Do The "Duu Du".

Jordi Rabascall - Albert Caire - Oriol Roca - Oriol Gonzàlez

© Jaume Olivet

Galeria: Jordi Rabascall 12to12 Quartet.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Jam Session del dimarts 10 de març al Cafè de l'Aula amb Mario Rossy (contrabaix), Rebecca Chubay (veu) i Enric Peinado (guitarra).

© Jaume Olivet

Galeria: Jam Session amb Mario Rossy al Cafè de l'Aula.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Concert de l'Oriol Gonzàlez Trio & Josep M. Farràs a la Granja Catalana el dissabte 14 de març de 2015.

Josep M. Farràs - Oriol Gonzàlez - Pep Rius - Xavier Algans

© Jaume Olivet

Galeria: Oriol Glez Trio & J.M. Farràs a la Granja Catalana.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Concert Ernesto Aurignac Orquesta
Nova Jazz Cava - Dissabte 14 de març de 2015.

Ernesto Aurignac - Perico Sambeat - Enrique Oliver - Julián Sánchez - Pau Domènech - Toni Belenguer - Lorena Fernández - Patricio Medina - Javier Cámara - Fernando Brox - Mari pepa Contreras - Martín Meléndez - Tiziana Tagliani - Jaume Llombart - José Carra - Dee Jay Foster - Ramon Prats - Carlos Cortés - Blas Córdova - Carme Canela - Carles Benavent .

Uno (Moskito Records, 2014) és l’àlbum de debut de l’Ernesto Aurignac Orchestra, un treball enregistrat en bona part a la sala terrassenca el passat mes de setembre i que arriba al Festival en la seva presentació en exclusiva a Catalunya. El saxofonista, compositor i arranjador malagueny dirigeix magistralment una potent big band de 20 elements —on destaca entre d’altres la participació del valencià Perico Sambeat—, amb la que ha fet realitat el somni d’enregistrar música original on el llenguatge jazzístic articula un discurs ric de brillants pinzellades de música clàssica i contemporània. És sense cap mena de dubte el projecte més ambiciós del saxofonista, en el qual conflueixen totes les seves influències. Després d'anys de treball ha aconseguit vehicular-les a través d'una gran formació que destaca per la seva varietat tímbrica i una completa secció de vent, que inclou instruments poc habituals com el clarinet baix, l'oboè i la trompa, i de corda, amb la presència de la guitarra, el violoncel, el contrabaix i l'arpa. Un concert per deixar-se seduir per tots tipus de colors i gustos amb ànima avantguardista.

© Jaume Olivet

Galeria: Ernesto Aurignac Orquesta a la Nova Jazz Cava.
(Tornar a l'inici)

© Jaume Olivet

Jazz Picnic 2015 - La Locomotora Negra


Ricard Gili (direcció i trompeta), Ferràn Cailà, Miquel Donat, Isidre Delgado (trompeta), Marc Trepat, Victor González, Òscar Font, Xavier Trepat (trombó), Lluís Trepat, Albert Gasull (saxo alt), Toni Gili, Tomàs Gonzàlez (saxo tenor), Àngel Molas (saxo baríton), Albert Romaní (guitarra), Tòfol Trepat (piano), Jordi Casanovas (contrabaix) Carles Gili (bateria).

El Picnic·Jazz no seria el Pícnic·Jazz sense l'actuació de la Locomotora Negra. Com és tradició des del 1999, la veterana big band serà l'encarregada de donar el tret de sortida d'aquest dia de jazz en família. Amb més de quaranta anys a les seves espatlles interpretant jazz clàssic per tots tipus d'escenaris i festivals, el seu directe és tota una garantia d'una àmplia acceptació popular. La seva proposta està basada en les orquestres de l'època swing, com les de Fletcher Henderson, Duke Ellington o Count Basie, però tanmateix no gira l'esquena a reinterpretar peces de l'estil New Orleans ni a completar el repertori amb algun tema original.



© Jaume Olivet

Galeria: La Locomotora Negra.
(Tornar a l'inici)

© Jaume Olivet

Jazz Picnic 2015 - Scott Hamilton & Toni Solà Quintet.


Scott Hamilton (saxo tenor) - Toni Solà (saxo Tenor) - Gerard Nieto (piano) - Ignasi Gonzàlez (contrabaix) - Esteve Pí (bateria).

Els saxofonistes Scott Hamilton i Toni Solà representen sense fisures la tradició del so mainstream que van patentar mestres com Benny Golson i Roy Eldridge. I la seva unió, una excel·lent oportunitat per gaudir del jazz amb majúscules, del que contagia i ajuda a encomanar la passió per aquest gènere. Nascut el 1954 a Providence, Rhode Island (EUA), Hamilton és el continuador de la tradició del saxo jazz més clàssic. Va ser membre, entre altres, de la gran orquestra de Benny Goodman, una de les formacions de referència de l'era daurada del swing. En els darrers anys manté una estreta relació amb els escenari catalans, sempre amb Solà com a company de viatge habitual, juntament amb la resta dels membres d'aquest quintet d’esperit jazzístic essencial.



© Jaume Olivet

Galeria: Scott Hamilton & Toni Solà Quintet.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet



© Jaume Jové 2016

Terrassa - Diumenge 15 de març de 2015.
Col·laboració d'en Jaume Jové
Galeria - Jaume Jové - "Carles Benavent Un, Dos, Tres"
Podeu: Tornar a l'inici.



© Jaume Jové 2016

Terrassa - Diumenge 15 de març de 2015.
Col·laboració d'en Jaume Jové
Galeria - Jaume Jové - "Barcelona Big Blues Band"
Podeu: Tornar a l'inici.




© Jaume Olivet

Jazz Picnic 2015 - Barcelona Big Blues Band amb Dani Nel·lo & Agustí Burriel.


Dani Nel·lo (saxo tenor) - Agustí Burriel (veu) - Ivan Kovacevic (contrabaix i Direcció) - Victor Vergés (trompeta) - Jaume Torné (trompeta) - Pere Massafred (trombo) - Igor Kossenkov (trobo) - Duska Miscevic (saxo alt) - Ignasi Poch (saxo alt) - Artem Zhutiev (saxo tenor) - Pol Prats (saxo tenor) - Núria Vitó (saxo baríton) - Héctor Martin (guitarra) - Federico Mazzanti (piano) - Marti Elias (bateria)

Presentació cd Sax Attack (El Toro Records, 2014)

El blues orquestrat de la Barcelona Big Blues Band serà l'encarregat de la traca final. Dirigida per un especialista en la matèria com és el contrabaixista Ivan Kovacevic, la BBBB desplegarà un potent repertori de blues, rythm'n'blues i soul primerenc que comptarà amb la veu amb ànima de crooner d'Agustí Burriel i el saxo expansiu de Dani Nel·lo com a convidats d'excepció.

El so de la BBBB és salvatge però sofisticat, contagiós i hipnotitzador, pensat per deixar estorat el públic que sol deixar a casa la resistència a ballar. La llarga trajectòria de Kovasevic en petits combos — Bernat Font Trio, 5 Spots, Los Mambo Jambo— li ha permès dotar la BBBB d'un so elegant, sòlid i torrencial com el de les orquestres de T-Bone Walker o Johnny Otis. La darrera referència discogràfica Sax Attack amb Dani Nel·lo (El Toro Records, 2014) és una bona mostra d'aquesta potència sonora.



© Jaume Olivet

Galeria: Dani Nel·lo amb la Barcelona Big Blues Band.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Galeria: Agusti Burriel amb la Barcelona Big Blues Band.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Ha passat molt poc des que l'Aula de Música de Terrassa es va quedar el local del carrer Volta i va inaugurr el Cafè de l'Aula i podem dir que en aquest temps s'està convertint en un lloc emblemàtic per escoltar música en directe amb concerts i jamsessions totes les setmanes.
I el temps del Festival de Jazz de Terrassa no posia ser menys, avui les fotos de la Jamsession del dia 17 de març de 2015.

Josep M. Farràs - Moises Solé - Pep Coca - Oriol Gonzàlez

© Jaume Olivet

Galeria: Jam Session amb Josep M.Farràs Part 1 al Cafè de l'Aula.
(Tornar a l'inici)



Després del concert comença la Jam Sessiom amb entre altres:

Matthew Simon - Joan Humet - Berta Massot - Jofre Alemany
Txus Costalago - Oscar Jorba

© Jaume Olivet

Galeria: Jam Session amb Josep M.Farràs Part 2 al Cafè de l'Aula.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Nova Jazz Cava - Dissabte 21 de març de 2015.
Janine Johnson - Emilio Merone - Yeray Hernández
Marco Boi - Marco Losada

Jazz Terrassa sempre ha reservat un espai destacat per descobrir noves veus. En aquest edició de 2015, gaudirem de Passion el segon disc de la cantant londinenca Janine Johnson, un viatge a través del soul amb cançons que en el seu dia van formar part del repertori de dives com Chaka Khan i Jocelyn Brown. Amb la seva especial mescla de soul i jazz, aquesta vocalista i actriu britànica canvia lleugerament de registre després de l'èxit del seu anterior espectacle A Night Of Bond With Janine Johnson. L'acompanyarà una banda amb membres de diferents backgrounds i colors musicals, com Emilio Merone (piano), Yeray Hernández (guitarra), Marco Boi (baix) i Marco Losada (bateria), especialment pensada per viatjar a través de la història del jazz i el soul modern amb un toc personal.

© Jaume Olivet

Galeria: Janine Johson a la Nova Jazz Cava.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Plaça Catalunya - Diumenge 22 de març de 2015.
Luna Cohen - Jurandir Santana - Tony Cruz - Jeffe Otto

La idiosincràsia de Brasil es manifesta amb contundència i originalitat en el nou projecte liderat per la cantant Luna Cohen, que a més es completa amb una nova referència discogràfica Começo Do Caminhar (Temps Record, 2015). Una reunió de músics brasilers, tots ells vinculats a l'escena jazzística espanyola, que uneix en el seu propi llenguatge les virtuts d’ambdós universos. Presentació Cd Començo do Caminhar (Temps Record, 2015)

© Jaume Olivet

Galeria: Luna Cohen a la Plaça Catalunya.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet



© Jaume Olivet

Galeria: Lindy Hop - La Carol i en Jordi.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Galeria: Lindy Hop - En Marc Galí.
(Tornar a l'inici)



© Jaume Olivet

Galeria: Lindy Hop - La Marta fotografiada.
(Tornar a l'inici)

© Jaume Olivet

Aquest any al Cafè de l'Aula, amb motiu del Festival de Jazz 2015, tinc exposades una selecció de fotos del Festival 2014.

© Jaume Olivet
Galeria: Expo - Un cafè amb Jazz, Festival 2014.

Amb fotos dels músics:

Aldo Romano - Carme Canela - Dani Perez - David Pastor - Guim G.Balash - Henri Texier - Jesse Davis - Jon Faddis - Jordi Rabascall - Koko Jean Davis - Louis Sclavis - Sax Gordon - Terell Stafford - Victor de Diego .

© Jaume Olivet

Una vegada passat el Festival, durant el mes d'abril, treiem les fotos de la expo del Festival 2014 i possem unes de la Jam Session que va tenir lloc al Cafè de l'Aula durant el Festival 2015.

© Jaume Olivet
Galeria: Expo - Expo Jam Session Festival 2015.




© Jaume Olivet

© Jaume Olivet © Jaume Olivet


FESTIVAL JAZZ 2015:
- Concert: Oriol Gonzàlez Trio & Josep M. Farràs.
- Concert: Janine Johnson.





© Jaume Olivet

A continuació alguns dels músics que han participat en aquesta edició del Festival de Jazz de Terrassa 2015.

© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet
© Jaume Olivet © Jaume Olivet © Jaume Olivet


© Jaume Olivet

Veure: Tot el Festival de Jazz de Terrassa 2015.

© Jaume Olivet

Contador:
Counter
© Jaume Olivet