© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

CURS DE RELATS NATÀLIA SALLÉS
Dimarts 23 de gener de 2018
Inauguració de la 10a edició

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

Teresa Claret directora de l'escola El Cim, Jordi Badiella, gerent de l'escola i Josep Gòrriz escriptor i director del Curs de Relats Natàlia Sallés.

© Jaume Olivet 2018

La Teresa Claret directora de l'escola El Cim, va agrair a l'equip del CRNS la feina feta des de l'any 2009 i posà generosament l'escola a disposició de qualsevol activitat cultural al servei de la comunitat educativa i de la ciutat.

© Jaume Olivet 2018

Ester Sanchez, presidenta de l'AMPA acompanyada de representants d'aquesta associació, va celebrar iniciatives com aquesta, que tenen el suport de l'associació, compromesa amb la formació i la creativitat dels seus membres.

© Jaume Olivet 2018

Emotiu record a la Natàlia Sallés per part de tots. Mercè Salvador, coordinadora del projecte durant els primers anys, va fer una emotiva semblança de la figura de Natàlia Sallés, la impulsora d'aquesta i més activitats, que abans de deixar-nos prematurament, destinà la seva energia a consolidar-les; per aquest motiu el curs de relats porta el seu nom.

© Jaume Olivet 2018

També emotiu i alhora divertit balanç d'aquest 10 anys d'història del curs. Dèbora Sales, coordinadora actual del projecte, va explicar què ha suposat per als participants de les nou edicions anteriors assolir les tècniques d'escriptura i descobrir que són capaços d'escriure històries que no s'imaginaven que podrien fer, històries que, publicades en un llibre, tenen el reconeixement dels lectors.

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

El Cartell - Petita reflexió de l'autora:

"Cuando Dèbora me habló del futuro cartel para el curso de relatos, pensé de inmediato que esta idea había que plasmarla en blanco y negro, escritura significa negro sobre blanco, y como cualquier creación en su inicio, también implica inseguridad e incertidumbre.

A veces las creaciones terminan como esas pompas de jabón con las que juegan los niños, en nada, pero afortunadamente, las más, toman cuerpo y caràcter, se hacen sólidas y escapan de las manos de sus creadores pasando a formar parte del universo artístico del que todos disfrutamos.

Muchos éxitos!
Més llibres, més lliures!"

© Jaume Olivet 2018

Perfil de l'autora, fet per ella a petició nostra:

"Soy historiadora del Arte y mi afición por este ámbito ha sido una constante desde que recuerdo. Intento estar conectada y asistir a seminarios relacionados, por ejemplo: "Itineraris d'art i literatura medieval", "Memòria medieval als museus de Barcelona", "El Greco. Fama i martiri d'un geni", "L'art com a significació"...

En mi tiempo libre he practicado cerámica y todas las técnicas de pintura y dibujo de manera autodidacta y ahora mismo estoy focalizada en la pintura sobre seda, donde aprovecho para plasmar imágenes captadas en viajes."

Pilar Camarero.

© Jaume Olivet 2018

Presentació dels futurs projectes del Curs de Relats Natàlia Sallés. Magda Vidal va parlar de les espectatives de futur, que se centren a convertir el curs de relats en curs general d'escriptura, incloent-hi novel·la, teatre i poesia.

© Jaume Olivet 2018

L'escriptor Josep Gorriz, que imparteix les classes, va anunciar el projecte de creació del premi de conte Natàlia Sallés, obert a tot Catalunya; també va llegir fragments de contes dels vuit autors del llibre VINT EUROS I ALTRES CONTES, que es publicarà el proper mes de març.

© Jaume Olivet 2018

Finalment, Jordi Badiella, poeta i cap d'estudis de l'escola, va centrar la seva intervenció en la necessitat de defensar, usant-les, escrivint-les i promocionant-les, les llengües minoritaries i recordà que en aquest segle, si no es fa res per evitar-ho, està previst que desapareguin més del vuitanta per cent de les sis mil llengües que es parlen al món.

© Jaume Olivet 2018

Amb aquest acte, es va donar per inaugurada aquesta desena edició del curs, abans d'acabar l'acte, Dèbora Sales oferí als assistents un pin dissenyat en exclusiva per commemorar l'efemèride.

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2018

Si vols pots:

Veure apartat: Curs de Relats Natàlia Sallés.
Seguir les novetats pel Facebook. On? FOTO Jaume Olivet
Pujada el dijous 1 de febrer de 2018.

© Jaume Olivet 2018

© Jaume Olivet 2016